Waarom ZigZag?

De ZigZag heeft voor mij persoonlijk veel betekenissen, maar laten we eerst eens even kijken wat van Dale daarover te zeggen heeft:

De ZigZag is voor mij in de loop van de jaren uitgegroeid tot mijn bijnaam.
Omdat ik slachtoffer ben van de woningnood heb ik een tijd lang antikraak gewoond en dat betekend veel avontuur maar ook veel verhuizen. Ik zigzag een beetje tussen huizen, en (mede door corona) ook een beetje tussen banen. Ik ben afgestudeerd als Audiovisueel vormgeefster én als docent Beeldende Vorming. Zelfs vanuit mijn beide opleidingen zigzag ik tussen verschillende disciplines op mijn werkgebied. Wat een ontzettend gave combinatie geeft op de werkvloer. Ook binnen de creatieve industrie is het wel gebruikelijker dat je zigzagt tussen verschillende projecten.Een van mijn hobby’s is het werken achter de naaimachine (van mijn oma!) en daar zit natuurlijk ook de zigzagsteek op verwerkt. (Dat wil overigens niet zeggen dat ik letterlijk alles naai met de zigzagsteek, zo gek ben ik nu ook weer niet……..)Daarnaast kwam ik 2,5 jaar geleden als docent wetenschap en techniek in dienst bij MadScience Nederland. Vanuit hier verzorgen we lessen over wetenschap en techniek op basisscholen. Super leuk! Het concept vanuit MadScience is dat je als gekke professor voor de klas staat, en dit gaat gepaard met een andere (meestal gekke) naam. Nou, dat is natuurlijk geworden: ZigZag. Tijdens mijn werk sta ik voor de klas als Professor ZigZag.

Op de een of andere manier is ZigZag vanaf dat moment pas echt ‘een eigen leven’ gaan leiden. Zelfs zigzag zit verwerkt in het nummerbord van mijn auto!

De keuze voor een naam van deze website en een naam van mijn toekomstige huisje was niet zo moeilijk. 😉 

Ik hoop dat dat duidelijk is.

Groetjes, Simone

oftewel ZigZag. /\/\/