Veel gestelde vragen

Als (hopelijk toekomstig) Tiny House bewoonster krijg ik veel (vooral dezelfde) vragen. Vandaar deze pagina om er enkele te beantwoorden:

Whaaaat?! Een Tiny House, wat is dat?
Die vraag heeft Marjolein Jonker -Tiny House pionier Nederland- mooi beantwoord op haar website!

Waarom wil je niet een gewoon huis?!
Zou ik ergens wel willen, maar de regels maken mij het veel te moeilijk! Ik voldoe steeds (net) niet aan allemaal regeltjes en/of wachttijden. En denk je nu serieus dat ik als alleenstaande creatieveling een hypotheek voor een normaal huis los krijg gepeuterd? Daarnaast spreekt de gehele Tiny House Movement mij gewoon ontzettend aan. Een kleiner huis en daardoor een groter leven.

Dan koop je toch gewoon een caravan?!
Dat mag niet! Caravans zijn officieel op papier voor recreatie, er in wonen is dus verboden (als je het legaal wilt doen natuurlijk).

Wordt jij dan zo’n kamper?
Ja. Cool!
Denk eens even goed na….. Alsjeblieft…..

Ga je dan op een woonwagenkamp wonen?
Zie bovenstaande antwoord.

Maar huh, een Tiny House regelen is toch niet zo moeilijk?!
Nee, het Tiny House zelf regelen valt op zich wel mee. Maar grond is schaars in Nederland, dat maakt het moeilijk.

En wat als er dan iemand bij komt?
Moet ik nu serieus wachten totdat mijn prins op het witte paard voorbij komt gereden met een flinke zak geld die voor mij een heel huis inclusief hypotheek en overbodige tesla op de oprit regelt?

ONTSPULLEN?! Ga je dan niet al die spullen missen?!
Ik heb 2,5 jaar anti-kraak gewoond en dat betekend veel verhuizen. Bij elke verhuizing ga je vanzelf ontspullen. Ik heb tijdens mijn antikraak-jaren geleerd dat ik heel erg gelukkig kan zijn zonder al die spullen in huis. Al die spullen geven voor mij alleen maar belast. Je moet er voor zorgen, en als je antikraak woont moet je ze ook steeds mee verhuizen. Geloof mij maar, ik mis al die spullen echt niet.

Mm…. Zal wel weer een creatieve bevlieging zijn.

Misschien. Niet alle creatieve bevliegingen zijn slecht en onhaalbaar hoor. Geloof mij maar.

Ga je die dan helemaal zelf bouwen?
Toen ik mijn vader vertelde dat je een Tiny House ook zelf kunt bouwen werd hij dol-enthousiast en stuiterde bijna door de telefoon heen. Dus nee, waarschijnlijk bouw ik hem niet helemaal alleen.
Maar het is mogelijk een Tiny House zelf te bouwen, of deze te laten bouwen. Welke keuze het precies wordt ben ik nog aan het uitzoeken.

Ga je niet te weinig ruimte hebben?
Vast niet! Waar heb ik al die overbodige ruimte voor nodig dan?

OEHHHH Die Tiny Houses zijn schattig!!!:heart_eyes:
Dank je wel, zijn ze ook! Dit is eigenlijk geen vraag maar een opmerking. Maar die hoor ik ook vaak en vond dat die in het lijstje thuis hoorde.