Veel gestelde vragen

Als (hopelijk toekomstig) Tiny House bewoonster krijg ik veel (vooral dezelfde) vragen. Vandaar deze pagina om er enkele te beantwoorden:

Waarom wil je niet een gewoon huis?!
Zou ik ergens wel willen, maar de regels maken mij het veel te moeilijk! Ik voldoe steeds (net) niet aan allemaal regeltjes en/of wachttijden. En denk je nu serieus dat ik als alleenstaande creatieveling een hypotheek voor een normaal huis los krijg gepeuterd? Daarnaast spreekt de gehele Tiny House Movement mij gewoon ontzettend aan. Een kleiner huis en daardoor een groter leven.

Dan koop je toch gewoon een caravan?!
Dat mag niet! Caravans zijn officieel op papier voor recreatie, er in wonen is dus verboden (als je het legaal wilt doen natuurlijk).

Wordt jij dan zo’n kamper?
Ja. Cool!
Denk eens even goed na….. Alsjeblieft…..

Ga je dan op een woonwagenkamp wonen?
Zie bovenstaande antwoord.

ONTSPULLEN?! Ga je dan niet al die spullen missen?!
Ik heb 2,5 jaar anti-kraak gewoond en dat betekend veel verhuizen. Bij elke verhuizing ga je vanzelf ontspullen. Ik heb tijdens mijn antikraak-jaren geleerd dat ik heel erg gelukkig kan zijn zonder al die spullen in huis. Al die spullen geven voor mij alleen maar belast. Je moet er voor zorgen, en als je antikraak woont moet je ze ook steeds mee verhuizen. Geloof mij maar, ik mis al die spullen echt niet.

Ga je niet te weinig ruimte hebben?
Vast niet! Waar heb ik al die overbodige ruimte voor nodig dan?

Je huisje staat nu op zijn plek op Buurtschap te Veld. Wanneer ga je verhuizen?
Tegen de tijd dat Sinterklaas, Kerst én Pasen op een dag vallen!
Helaas is er achter de schermen ontzettend veel gaande waar ik online (nog?) niet over uit mag wijden.
Er zit een jurist op de zaak en de situatie is er gespannen op dit moment.
Ik heb NIET gekregen waar ik voor heb betaald!
OEHHHH Die Tiny Houses zijn schattig!!!:heart_eyes:
Dank je wel, zijn ze ook! Dit is eigenlijk geen vraag maar een opmerking. Maar die hoor ik ook vaak en vond dat die in het lijstje thuis hoorde.