Lezing Marjolein in het klein, bibliotheek Weert

En nog voordat ik het doorhad deed de volgende lezing zich weer voor, deze keer vanuit onze Nederlands Pionier op Tiny House wonen namelijk Marjolein in het Klein. Zij komt in de Bibliotheek in Weert een lezing geven over Tiny Houses: klein maar fijn wonen.

Dus daar zat ik dan, in de zaal vol met enthousiaste Limburgers te luisteren naar Marjolein die vertelde over haar Tiny House avontuur. Natuurlijk had ik mijn boekje met aantekeningen weer paraat, en zal ik ze hier even delen:


Amerikaanse Tiny house pioniers zijn:
Jay Shafer
Dee williams

Een huisje op wielen wordt gezien als roerend goed.

Veel mensen wonen in microappartementen.

Voor een omgevingsvergunning moet je je inschrijven bij het BRP.

Marjolein heeft meegedaan aan het TV programma SBS6 mijn droomhuis. Hierin is haar gehele Tiny House avontuur te bekijken.

Elke 1e zaterdag van de maand vanaf Maart is er in Alkmaar opendag. Hier woont Marjolein samen met haar Tiny House community.

In een Tiny House is het handig om multifunctionele meubels te bouwen/maken/hebben. In de hoogte bouwen is slim i.v.m. de hoogte.

Als je Off grid woont heb je geen nutsvoorzieningen. Je filters dan je eigen regenwater tot drinkwater. Als je Off Grid woont dan moet je meebewegen met de seizoenen. Je gaat bewuster met om energie.

Kleinhuizen Nieuwegein zit nu in Zeist.

Veel Tiny House groepen worden een wooncoöperatie, dit zijn groepjes mensen die een ‘woningbouw-ding’ willen regelen.

Voor grond moet je vaak pachten of huur betalen.
In Nederland zijn er weinig zelfbouwkavels (helaas!)

Een caravan is een recreatiewoning, deze zijn vaak niet zo goed geïsoleerd.

Als je legaal Tiny woont dan krijgt je eigen straat + brievenbus.

Tiny Houses vallen niet onder de woonwagenwet. Hier kom je niet tussen als je niet bij die families hoort. Woonwagenkampen hebben in Nederland een uitsterfregeling.

Tiny Houses zijn een nieuwe woonvorm en is een burger iniatief. Het aantal eenpersoonshuishoudens zijn toegenomen in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.